Het Toverbos, locatie De Holtbanck

Sinds 1 maart 2016 is het ook mogelijk om op basisschool De Holtbanck op de Arnhemseweg 30 in Rheden gebruik te maken van de kinderdagopvang van Het Toverbos. In deze school hebben wij een eigen gedeelte tot onze beschikking waarin maximaal 16 kinderen van 0 tot 4 jaar kunnen worden opgevangen. Op dit moment verblijven er op dinsdag en donderdag kinderen op de locatie van Het Toverbos in De Holtbanck.

Ons uiteindelijke doel is dat ook op de andere dagen van de week kinderopvang op deze locatie mogelijk is. Wanneer er genoeg aanmeldingen zijn zullen wij ook op deze dagen starten. Heeft u ondertussen wel opvang nodig op één van deze dagen dan zijn is er tot die tijd wellicht nog wel mogelijkheden op onze locatie op de Haverweg 63.

Dezelfde normen en waarden

Het Toverbos in De Holtbanck is geheel in eigen beheer van Het Toverbos en werkt volgens dezelfde normen en waarden zoals onze locatie op de Haverweg. De kinderen in de groep leren spelenderwijs nieuwe dingen ontdekken en worden door onze pedagogisch medewerkers begeleidt in hun ontwikkeling. Het beoogde doel is dat kinderen van deze groep doorstromen naar basisschool De Holtbanck. De school vormt hiermee een IKC ( Integraal Kinder Centrum). Dat wil zeggen dat voorzieningen zoals o.a. kinderdagopvang, buitenschoolse opvang en school samen één gebouw delen en waarin kinderen van 0 t/m 12 jaar door middel van een gezamenlijke visie doorstromen naar de volgende groep, totdat zij naar de middelbare school gaan en de basisschool verlaten.

Voor de kinderen kan het ook fijn zijn dat kinderopvang en school samen één gebouw delen omdat ze dan al vertrouwd zijn met het schoolgebouw en de omgeving. Een voordeel van een IKC is dan ook onder andere dat het voor het kind mogelijk iets minder spannend wordt om de stap van kinderdagverblijf naar de basisschool te maken. Een praktisch voorbeeld is dat het voor ouder(s)/verzorger(s) met kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar en een ouder(e) broertje(s) of zusje(s) makkelijker te combineren is om hun kinderen naar school en naar de kinderdagopvang te brengen en op te halen omdat dit dan op één locatie kan.

 

Bent u enthousiast geworden? Neem dan gerust contact met ons op! Wanneer wij van u een bericht hebben ontvangen krijgt u zo spoedig mogelijk een reactie van ons.

Bel ons op 026 – 7370501
Mail ons op info@hettoverbos.nl

Download Aanmeldformulier

Bezoek onze locatie De Holtbanck