Tarieven 2018

Bij Het Toverbos heeft u de keuze uit verschillende contractvormen voor het benodigde aantal weken kinderopvang per jaar en uren per dag. Dit betekent dat u, naar gelang uw persoonlijke situatie, de kinderopvang zo flexibel mogelijk kunt indelen. We zijn geopend van 7:30 tot 18:00. Eventueel verlengde opvang tot 18:15 is in overleg en tegen het daarvoor geldende tarief (€ 8 per kwartier) ook mogelijk. Alle contracten zijn elke dag van de maand opzegbaar met inachtneming van een opzegtermijn van één maand. Het kinderdagverblijf is het gehele jaar geopend met uitzondering van onderstaande nationale feestdagen:

– Eerste en tweede kerstdag
– Eerste en tweede paasdag
– Eerste en tweede pinksterdag
– Hemelvaartsdag
– Koningsdag
– Nieuwjaarsdag
– Bevrijdingsdag (5 mei) om de 5 jaar, ingangsdatum 2010

Mogelijkheden

Regulier 52 weken contract

Dit is de standaard jaarinvulling en de wens van de meeste ouders. Uw kind(eren) zijn alle 52 weken van het jaar van harte welkom.

Vakantievrij contract (40 weken)

Indien u geen kinderopvang nodig heeft, tijdens vakanties van de scholen in Rheden, is deze invulling voor u geschikt.

Daginvulling

Vervolgens heeft u de keuze uit 4 contractvormen, afhankelijk van het gewenste aantal uren opvang per dag.

Halve dagen

Opvang voor halve dagen. Minimale afname is 2 halve dagen per week*

7 uur

Opvang voor 7 uur per dag.

8,5 uur

Opvang voor 8,5 uur per dag.

10,5 uur

Opvang voor 10,5 uur per dag.

* Voor halve dagen zijn er maar beperkte plaatsen beschikbaar. Tevens kan voor het kind een halve dag als onrustig worden ervaren omdat een kind niet het hele dagritme meemaakt en halverwege de dag de groep verlaat of er juist bij komt.

Overzicht uurtarieven

Tarieven inclusief

Afname aantal uren per dag 2018
7 uur per dag EUR 8,10
8,5 uur per dag EUR 8,10
10,5 uur per dag EUR 7,55
Prijswijzigingen en typefouten voorbehouden
  • luiers
  • lunch, fruit en groentes, thee, melk, karnemelk, vers vruchtensap en andere gezonde tussendoortjes
  • babyvoeding: Nutrilon 1 en 2 standaard, Hero baby 1 en 2 standaard
  • Bambix en Nutrix

U hoeft zelf alleen maar een fles mee te nemen, zodat wij deze op het kinderdagverblijf kunnen gebruiken. Krijgt uw kind een speciale voeding die afwijkt van het bovengenoemde, dan is het wenselijk dat u dit zelf meebrengt.

Wij zijn geopend van 7:30 uur tot 18:00 uur. Eventueel verlengde opvang mogelijk tot 18:15 uur.

Kinderopvangtoeslag

Hoeveel u uiteindelijk zelf betaald aan de kinderopvang is afhankelijk van een aantal factoren. De belastingdienst kijkt onder andere naar het gezamenlijk inkomen van het huishouden, soort opvang en het uurtarief van de kinderopvanginstelling. In principe is het zo dat alleen kinderopvangtoeslag toegewezen wordt aan huishoudens waarvan beide ouders werken of één/beide ouders een opleiding volgt(en). Er wordt dan gekeken naar de persoon van dat huishouden welke het minst aantal uren werkt. Daarvan kan dan 140 procent (bij dagopvang) worden teruggevraagd bij de belastingdienst. Bij een alleenstaande ouder kijkt de belastingdienst naar deze persoon. Het maximum terug te krijgen uurtarief aan kinderopvangtoeslag voor de dagopvang in 2018 is € 7,45 per uur.

Let op!
Kinderopvangtoeslag kan voor de eerste aanvraag maar maximaal 3 maanden met terugwerkende kracht worden teruggevraagd. De periode na deze maanden komen bij te laat indienen voor eigen rekening.

Wilt u een indicatie hoeveel u zelf betaald aan de kinderopvang? Vul dan de gegevens in op de calculator van de Belastingdienst. Klik hiervoor op onderstaande link.